tiistai 5. lokakuuta 2010

Loma ja valitus alkaa


Saavuimme Saksaan pienehkölle lomalle. Saksa on ihan mesta paikka toisin kuin Seppo Räty asian aikanaan ilmaisi. Puitteet ovat ihan ok ja aurinkokin melkein paistaa. Mutta mitäpä kunnon suomalainen lomailija ei tekisi jos ei löytyisi valittamisen aiheita? Siispä asiaan. Aiheena on ranskalaiset ja kiinalaiset sekä autoteollisuus. Huom. kaikki ranskalaiset ja kiinalaiset lukijani. Sanokaa ihmeessä maanne päättäjille että teidän kansojen on keskityttävä ruoan laittoon ja viinin valmistukseen, mutta autoteollisuudesta pysykää visusti poissa!

Ranskalainen Renault on periaatteessa ihan mukava auto. Hyvä ajaa ja tilava 6 henkilölle, mutta: Miksi kaikki pitää toimia sähköllä ja olla niin hankalaa? Käsijarrun pois päältä ottaminen on lähes tulkoon mahdottomuus ilman ohjekirjaa tai suurta kalapaliikkia. Käynnistys aamulla start/stop nappulasta ei onnistu ilman että kytkin on pohjassa. Lisäksi on miljoonia nappuloita ja painikkeita mistä tapahtuu aina jotain ihmeellistä. On siinä taiteilevalla baskeripäällä ollu mukavaa suunnitella kaikkea viattomien ja yksinkertaisten ihmisten kiusaksi. No, eiköhän tuolla pärjää.

Sitten kiinalaiset: Tottakai kun halvalla on auto vuokrattu niin siinä pitää olla halvat kiinalaiset "talvirenkaat" takana. Voi sitä jurinaa ja melua mitä ne saa aikaan! Ensiksi ajattelin että auto täytyy olla rikki. Pyöränlaakeri tms. mutta "ominaisuus" onkin renkaiden aikaansaama. Kiinalaiset ei oo kyllä mitään ruudinkeksijöitä vaikka hyvää ruokaa tekevätkin...

1 kommentti:

Jarmo kirjoitti...

Savuttoman ruudin taisi keksiä ranskalaiset...

http://fi.wikipedia.org/wiki/Ruuti