maanantai 23. heinäkuuta 2012

Lampunvaihtoa vai hirvikolaria?

Kyseessä on tällä kertaa lampunvaihto vaikka se voi näyttää hirvikolarin jälkipuinnilta. Smartista paloi apukuskin polttimo ja vaihtaahan se piti. Siinä olikin oma hommansa. Lamppu on lähellä mutta niin kaukana. Ei minun käsi sovi sinne vaikka miten yrittää. Eihän siinä auttanut sitten mikään kuu kuin purkaa ½ autoa pois edestä. Kuka on tämän suunnitellut? Jotenkin minusta tuntuu että ranskalaisilla on tässä sormensa pelissä. Niinkuin ehkä tiedätte en kuulu ranskalaisen autoteollisuuden ihannoijiin. Saisivat keskittyä ruuan ja viinin tekoon. No, en tiedä miten tuo olisi pitänyt tehdä. Ei siinä ainakaan tilaa ole tarpeeksi mitenkään päin. Aikaa meni runsaasti ja kädet on täynnä naarmuja. No, seuraavalla kerralla tiedän miten se pitää tehdä. Yllättävää tässä oli se että mikään ei mennyt rikki eikä yhtään osaa jäänyt yli. Kaiken lisäksi olin sen verran kaukokatseinen että vaihdoin molemmille puolille polttimot koska toinen olisi kuitenkin mennyt viikon päästä ja sama homma olisi ollut taas edessä.

4 kommenttia:

Jarmo kirjoitti...

Tuo uusi Smarttihan näyttää helpolta vaihtaa lamppu.

Vanhassa joutui purkamaan koko keulapalan irti:

http://jarmovartiainen.blogspot.fi/2009/01/mit-martti-paralle-on-kynyt.html

Jukka kirjoitti...

Ja koittakaas vaihtaa Volvoon ilmastointilaitteen kenno. Minä en edes yritä kerrostalon pihassa, vaikka kuvalliset ohjeetkin on. Auto pitää ensin purkaa atomeiksi ja sitten koota takaisin. Arvatkaas jäiskö jokin liitin kiinnittämättä ja sitten palais kojetaulussa valoja kun tivolissa. Pitäis kai hommata vanha "kantti Lada". Sille voi jotain tehdä itekkin. Mutta ne on niin kalliita, että köyhällä ei oo varaa.

Anonyymi kirjoitti...

Autoista en mitään ymmärrä, mutta eikö smartin kohdalla ole väärin käyttää ilmausta "purkaa ½ autoa"? eikös se suhteutettuna auton mittoihin kuuluisi sanoa "purkaa koko auto"? silti kuvasta voi päätellä että koko autoa ei ole purettu. pitäisi harkita mitä suustaan päästää. t. harmistunut lukija

Pekka R kirjoitti...

Eikös koulussa ole opittu fysiikan tunnilla että palan materiaalia voi aina puolittaa. Oli se sitten iso tai pieni.